Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Promedias vd avgår

Johan Färnstrand, vd för Promedia som bland annat äger Vestmanlands Läns Tidning, avgår efter mindre än två år posten. Han ersätts som tillförordnad vd av Boine Gespertz, som i dag är vd för Mediabolaget Västkusten.

Boine Gespertz blir under en tid vd för två av Stampensgruppens affärsområden.

Stampen inleder nu en process med att rekrytera en ordinarie vd.

– Jag har inte fått sparken, säger Johan Färnstrand. Jag har haft en dialog med Stampengruppens koncernchef, Tomas Brunegård, och vi har gemensamt kommit fram till att det bästa är att jag lämnar Promedia.

Johan Färnstrand kom till Promedia i augusti 2008 med uppdraget att bygga upp nya affärsområden och skapa nya intäkter, men verkligheten blev annorlunda. Den djupa lågkonjunkturen gjorde att han fick koncentrera sig på helt andra arbetsuppgifter.

– Det har varit ett turbulent år för mediabranschen och Promedia är ett av de affärsområden som haft störst utmaningar, säger Tomas Brunegård. Jag beklagar den här utvecklingen.

Johan Färnstrand säger att han inte lämnar ett sjunkande skepp. Han menar att Promedia nu är på rätt väg.

– Det här året har börjat bra och företaget har en ljus tid framför sig, säger han.

Varför han trots det slutar som vd vill han inte utveckla, han hänvisar till Tomas Brunegård som är styrelseordförande för Promedia. Även frågan om en eventuell fallskärm passar han vidare till Tomas Brunegård.

I Promedia, som ägs av Stampen, ingår, tidningarna VLT, Nerikes Allehanda, Motala Tidning, Karlskoga-Kuriren, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Sala Allehanda, Fagesta-Posten, Avesta Tidning, Länstidningen Södertälje, Nynäshamns-Posten och Norrtelje Tidning.