Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protest mot att Västerås är fult – Pär Anders har skrivit en kärlekslåt

Västerås leder just nu en tävling om vilken stad som är fulast i Sverige. Men många västeråsare känner inte igen sig i beskrivningen. En av dem är Pär Anders Fahlén som nu hyllar hemstaden i en låt. "Vi ska vara stolta över vår stad", säger han.

"Om finer eller fuler är vår stad, behandlas uti lokala blad. Men för min kärlek till dig Västerås, gärna att jag på bron fäster ett lås. Västerås, Västerås, för mig är du den vackraste staden kring Mälaren ju", sjunger västeråsaren Pär Anders Fahlén i ett klipp som han lagt ut på Facebook.

Det är en protest mot att Västerås just nu leder i Arkitekturupprorets tävling om vilken stad som är Sveriges fulaste. Pär Anders Fahlén gillar sin hemstad. Att den skulle vara Sveriges fulaste stad håller han inte med om.

– Det är många som reagerat på nomineringen och lägger upp bilder på Facebook på hur fint Västerås är, säger han.

Han tillhör själv en av dem som ibland gnäller på bebyggelsen, vilket han också sjunger om i sin låt: "Modern arkitektur i glas och betong, får en nostalgiker som mig att klicka igång. För med kantig och stel byggnation, spolas smakfullhet och charm utan pardon".

– Även om vi i Västerås kan vara lite gnälliga så är det en jättefin stad i grunden, med läget vid Mälaren, säger han.

Ibland behövs lite kritik från utomstående för att invånarna ska stå upp för sin stad, menar han och jämför med hur Köping en gång blev utsett till Sveriges tråkigaste stad, vilket fick Hasse P att dra igång projektet med den berömda jättetårtan.

– Vi ska vara stolta över vår stad, säger han.

Pär Anders Fahlén har gett ut en skiva men kallar sig själv fritidstrubadur snarare än musiker.

Kommer du ge ut den nya låten om Västerås?

– Det är inget jag planerat. Kanske om jag ger ut en ny skiva, säger han.

Läs också: Arkitekturupproret vill ha din röst: Är Västerås landets fulaste stad?