Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mothistoriskt folkmord

I kväll manifesterar västeråsare till minne av folkmordet i det forna Ottomanska riket, då över en halv miljon kristna dödades.

Annons

Vallby. I kväll klockan 19 blir det en en manifestation till 100-årsminne av folkmordet av hundratusentals oskyldiga syrianska och armeniska offer som fick sätta livet till under folkmordet i Seyfo 1915. Deltagarna i manifestationen samlas vid Vallby Friluftsmuseum och därifrån går de vidare till S:t Koriakos Kyrkan/Syrianska Kulturcentret där programmet fortsätter.

I år är det 100 år sedan folkmordet ägde rum i det forna Ottomanska riket, då över en och en halv miljon kristna, däribland syrianer, dödades. Folkmordet, som i folkmun kallas Seyfo, vilket betyder ”svärd” på syrianska, eliminerade över 75 procent av den syrianska folkgruppen som levde i huvudsak i sydöstra Turkiet. 2015 är ett historiskt viktigt år för syrianer och manifestationen är också ett sätt att protestera mot de fortsatta grymheterna/folkmorden på de kristna minoriteter som äger rum i dag 2015 i Mellanöstern, särskilt i Syrien och Irak.

Annons