Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provspelare kan förstärka Syrianska

Syrianska letar spelare – om laget ska förstärkas när transferfönstret öppnar. På måndagen tränade Edvin Möller från Örebro SK och kenyanske vänsterbacken Dida med norrettaklubben.

– Vinner vi mot Forward är det intressant att förstärka, säger sportchefen Zeki Turan.

Efter två raka förluster har Syrianskas avstånd till serieledande Hammarby TFF ökat. Men om resultaten går de rödgulas väg i helgen skiljer det bara tre poäng mellan lagen.

Då är Syrianska med i toppen i norrettan igen – och då kan spelarförstärkningar bli aktuella.

– Vinner vi mot Forward så är det intressant att förstärka. Då får vi se hur tabellen ser ut och vad våra konkurrenter gör. Torskar Hammarby igen, då är vi ju med i toppen. Då är det intressant. säger sportchefen Zeki Turan.

På måndagen tränade laget lätt på Wenströmska. Då fanns två nya spelare med.

Dels den unge ÖSK-anfallaren Edvin Möller – och dels den kenyanske vänsterbacken Dida.

– Vi provar spelare eftersom fönstret öppnar nu första juli. Då måste vi i god tid veta vad det är för typ av spelare, säger Turan.

Möller tillhör ÖSK – men är utlånad till ÖSK ungdom som spelar i division 2.

Dida, har enligt Turan, tränat med allsvenska Mjällby. Dessutom har Sheriff Suma, som spelat med både Gais och Åtvidaberg, tränat med klubben.

Suma, 23, är från Sierra Leone och rankas som en mycket talangfull spelare.

– Det är inte bara för höstsäsongen vi tittar på spelare utan även för framtiden. Vi måste ju kolla på vad som händer nästa år.

Om ni inte är med i toppen efter matchen mot Forward på söndag – värvar ni inte då?

– Nej, inte för någon satsning och att vi ska gå ut hårt. Då är vår målsättning som vi sagt innan och då är det topp fem som gäller.