Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Provsvaren från obduktionen avgörande"

Under onsdagen kan det komma besked från rättsmedicinska om orsaken till att en mamma och hennes spädbarn hittats döda i en lägenhet i Arboga.

- Vi får många frågor om vad som händer i polisutredningen . Vårt svar är att vi håller förhör och gör annat polisarbete. Men avgörande är förstås vad provsvaren från obduktionen visar, säger kommunikationschef Åsa Hedin hos polisen i Västmanland.

Kvinnan och spädbarnet hittades döda i sin bostad 16 januari.

Polisen startade omgående en förundersökning med rubriceringen mord.

- Vi visste inte då och vi vet fortfarande inte om ett brott ligger bakom. Men det är viktigt att ha kommit igång med ett utredningsarbete.

Kvinnan och barnet obducerades för ett par veckor sedan men obduktionen gav inget svar om dödsorsak. Rättsmedicinska sände prover på analys och det är de proverna som ännu inte är klara.

- Vi kommer att gå ut med information direkt efter att rättsmedicinska lämnat sitt besked och förundersökningsledaren fått ta del av uppgifterna, säger Terje Lund som är pressinformatör hos polisen.

Under tiden polisen väntat på besked har förhör hållits och kvinnans dator och mobiltelefon granskats för att se om det finns information som är intressant.

Det har också pågått annat utredningsarbete. Poliser från Västmanland har besökt Norge och samarbetat med norsk polis för att prata med närstående till den döda kvinnan och barnet.