Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Raggare ej välkomna

Köpings kommun och polisen har tillsammans jobbat för att minska den oorganiserade cruisingen som sker i staden. Genom avspärrningar och kontroller ska bilåkarna störas.

- Problemet för oss är att motorklubben, som tidigare anordnade cruisingen, slutade med det och istället kom flera hundra bilar utan att vi kände till det, säger polisinspektör Anton Breznik vid Köpingspolisen.

Polisen försökte störa cruisarna genom att säga åt de som hindrade den övriga trafiken.

- Vi gick fram och frågade om det var något fel på bilen för att det gick så långsamt, berättar Breznik.

Och aktionen lyckades. Enligt Bärgslagsbladet var det bara ett 70-tal bilar som körde runt på Köpings gator. Mycket mindre än tidigare år. Fast det uppskattades inte av alla.

- De kan spärra av hela sta´n, jag bryr mig inte, säger Johan Lidström, som själv kör en Cadillac Coup de Ville, till Bärgslagsbladet.

Trots att polisen hade en stor närvaro i Köping i helgen resulterade det inte i så många ingripanden. Och polisen är nöjd med att det inte kom så många i år.

- Vi delade bara ut två böter. Och skulle det komma flera hundra bilar skulle jag ha spärrat av staden enligt polislagen, säger polisinspektör Anton Breznik till VLT.