Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragn-Sells måste ersätta 51 000 kilo koppar

För dålig kopparhalt i en skrotförsändelse gör att Ragn-Sells Metall i Västerås måste ersätta ett bolag i Kina med 51 000 kilo rent koppar. Detta enligt en dom i Västmanlands tingsrätt.

Ragn-Sells levererade skrot till ett kinesiskt bolag för två år sedan, men leveransen innehöll inte så hög halt koppar som företaget utlovat.

Det kinesiska bolaget krävde då ersättning för den metall som fattades, något som lett till en tvist mellan bolagen. Ragn-Sells menar att man inte alls lovat att skrotet man sålde innehöll en såpass hög halt av koppar, det stod inget i avtalet om det.

Men domstolen går på det kinesiska företagets linje och hävdar att det är bevisat att skrotet skulle innehålla en kopparhalt på 10 procent. Domen innebär att Ragn-Sells måste ersätta sin köpare med drygt 51 000 kilo rent koppar.