Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnhild Källberg (FP): Barnfattigdom bekämpas inte med tomma ord

Återigen försöker socialdemokrater påskina att barnfattigdomen i Sverige är orsakad av alliansen. Det är givetvis inte sant och det känns sorgligt att man försöker göra ett allvarligt problem för våra minsta till en ideologisk batalj.

Den som läser rapporten Har du inga gummistövlar finner att de barn som lever i fattigdom i Västerås huvudsakligen bor i hushåll med ensamstående mödrar och/eller med invandrarbakgrund.

Vi politiker ska inte lägga oss i hur man bildar familjer. Däremot kan vi underlätta för barnen att genom riktlinjer och anvisningar se till att ingen hamnar i utanförskap på grund av ekonomiska förhållanden.

Nu säger sig (S)-skribenterna i sin kamp mot barnfattigdomen ha genomfört möjlighet till avgiftsbefrielse i Kulturskolan. Inte heller detta är med sanningen överensstämmande. Det har nämligen gått att få avgiftsbefrielse i flera år.

Barnfattigdomen är verkligen allas angelägenhet! Men den bekämpas inte med tomma ord.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel