Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnhild Källberg (FP): Erkänn civilsamhället!

Nu går 2011 mot sitt slut, det år som var utlyst som Europaåret för frivillig-arbete.

Målet var att under året verka för en miljö som främjar ideellt engagemang och stärka ideella organisationer. Man skulle vidare arbeta för att ideella aktiviteter och de kunskaper som det skapar och bidrar med i vårt samhälle erkännes.

Slutligen ville man öka medvetenheten om värdet och betydelsen av ideellt engagemang för individen och samhället.

Hur har det då gått i Västerås? Det ideella arbetet eller, som det ofta benämns, civilsamhället har stor betydelse för vårt samhälles, vår stads väl-befinnande. Det har Folk-partiet liberalerna och alliansen med oss ofta hävdat. Under slutet av föregående mandatperiod, då alliansen höll i Västerås roder, startade arbetet med att få tillstånd en överenskommelse mellan staden och den ideella sektorn.

Men arbetet går långsamt. Det verkar inte som om de rödgröna, de som numera styr i Västerås, ser samarbetet med civilsamhället som samma prioriterade fråga som Folkpartiet gör.

I Västerås finns många viktiga föreningar. I jul-hälsningen från en av dessa står överst på önskelistan: ”Frivilligorganisationernas verksamheter får en tydligare roll i framtiden. För Västerås hoppas vi på ett bra och fruktbart samarbete för att få till en bra överenskommelse mellan Västerås stad och frivilligorganisationerna.”

Folkpartiet delar den önskan. Låt oss hoppas att 2012 blir det år då överenskommelsen blir verklighet!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel