Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnhild Källberg (FP): Med hjärta och hjärna i politiken

Det behövs både hjärta och hjärna i politiken! Folkpartiet liberalerna fokuserade det senaste valet på följande kärnområden – ekonomi, utbildning, arbetsmarknad, integration, äldreomsorg, jämställdhet och funktionshindrade.

Kommunens kassa ska vara i god ordning, en bra ekonomi är en förutsättning för välfärden i vår stad – det är hjärnans politik. Folkpartiet har vågat och kommer att våga göra prioriteringar i budgetarbetet, i fördelningen av kommunens kassa. Vi gör det även då det innebär att vi säger nej till satsningar där vi lätt skulle kunna vinna opportunistiska poäng.

Utbildning och arbetsmarknad är starkt kopplade till varandra. Det är både hjärtats och hjärnans politik att våra skolor ska ha god kvalitet i undervisningen och kan ge utbildning som rustar för vuxenvärlden. Folkpartiet har i långliga tider slagits för en bättre skola, en skola där kunskap står högt i kurs och respekten för våra olikheter och talanger ger att alla kan hitta en utbildning som passar.

Vi vill se läraryrkets status återupprättad, vi vill se skolledare som är tydliga och trygga i sin profession. I år sker stora positiva förändringar inom skolan i och med de nya läroplanerna och den nya skollagen, positiva förändringar framför allt ur individsynpunkt men då också för samhället.

Arbetslöshet ska motas och då speciellt ungdomsarbetslösheten – det är en hjärtesak för individen och för Folkpartiet och samtidigt en god ekonomisk satsning för Västerås. Samma perspektiv är det på integrationen. Det är viktigt att de som är nyanlända i vår stad snabbt kommer in i vårt samhälle och vår gemenskap.

Att upphandla och konkurrensutsätta är att värna om såväl ekonomi som kvalitet. Det är mycket viktigt att hoten från de rödgröna mot stadens goda tradition av upphandlingar kraftfullt motarbetas.

Att ingen hamnar i bostadslöshet, att få till stånd metoden ”bostad först”, det är hjärtats politik. Likaså att möta funktionshindrades behov på ett mer individuellt plan, att det ska finnas gruppbostäder med olika profiler för att möta olika behov.

Att se till att det finns äldreboenden med olika språkprofiler – det är hjärtats politik. Förra året invigdes ett finskt boende. Nu vill Folkpartiet se att även ett syrianskt kommer till stånd.

Parbo-garantin fullt utvecklad – det är i allra högsta grad hjärtats politik! Alla par ska ha rätt, om de så vill, att bo tillsammans livet ut. Kärleken är inte åldersbunden, kärleken finns i hela livet.

Det behövs både hjärta och hjärna i politiken!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel