Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnhild Källberg (FP): Politiken är inte död i Västerås

Det är inte bra att kommunfullmäktige ställs in på grund av för få ärenden. Kommunens högsta beslutande instans ska ha regelbundna möten som ger utrymme till politisk debatt och argumentation inför besluten.

Börje Brandhills idé om att ställa in alla fullmäktigemöten fram till nästa val, känns därför mycket märklig. Särskilt mot den bakgrund att han beklagar sig över att Sverigedemokraterna inte får komma till tals i det politiska arbetet.

Varför tar då inte Brandhill vara på den möjlighet att uttrycka sina åsikter som vi alla ledamöter i kommunfullmäktige har? Jag har inte hört Brandhill i talarstolen en enda gång!

På senaste fullmäktigemötet initierade alliansen en debatt om Smartkoll, den stora förändringen inom kollektivtrafiken. Det blev en engagerad debatt – men Sverigedemokraterna deltog inte.

Rör inte kollektivtrafiken några av Sverigedemokraternas väljare? Och är det så att även näringslivsfrågor, som debatterades med anledning av en Center-motion, inte är något som angår sverigedemokratiska väljare?

Frågorna är befogade alldenstund den artikel som jag replikerar på har rubriken Mina väljares väl och ve kommer först.

När och om Sverigedemokraterna använder sig av de kommunfullmäktigemandat ett antal västeråsväljare gett dem och tar till orda och uttrycker en åsikt – då ska vi lyssna och då ska vi debattera och argumentera.

Men huruvida vi får se Sverigedemokraterna i talarstolen eller inte är dock inte avgörande för om politiken i Västerås är död eller ej.

Folkpartiet och alliansen kommer att se till att den politiska debatten lever!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel