Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnhild Källberg (FP): Västerås behöver en killjour

Hur ska vi i Västerås få en killjour som jobbar utifrån samma premisser som Tjejjouren och Kvinnojouren?

 Dessa verksamheter ger hjälp och stöd till utsatta tjejer och kvinnor. Det är tack vare enskilda individers vilja, intresse och driftighet som Kvinnojouren och Tjejjouren har kommit till stånd.

Enligt vår mening råder det inga tvivel om att vi behöver en liknande verksamhet för killar – en killjour. Självklart kommer också unga män till lägen i livet där de kan behöva hjälp, råd och vägledning för att reda ut begreppen i en förvirrad värld.

Även unga män behöver få chansen att diskutera jämställdhetsproblemen som inte får vara bara en kvinnofråga. Och tyvärr kan också killar vara hårt utsatta och leva under stark press och i otrygghet.

Det behövs killjourer. Folkpartiet liberalerna vill att det ska finnas en i Västerås. Men det är inte kommunen som ska starta eller driva den. Killjouren ska ha sin grund i det ideella engagemanget, i civilsamhället.

Folkpartiet lämnar därför i dag in en motion till kommunfullmäktige. Vi vill att Västerås stad tar ställning dels för att det behövs en killjour och dels för att staden kan ge ekonomiskt stöd till en sådan verksamhet.

Det är viktigt att det finns beredskap när de rätta, drivande personerna säger: ”Nu vill vi starta en killjour!” Vi hoppas att den dagen inte är långt borta. Om man ska utgå ifrån den respons vi har fått från allmänheten på denna motion är vi över-tygade om att inte behöva vänta så länge på att en killjour kan komma i gång.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel