Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räkna med trångt på tågen

Ska du åka tåg till eller från Stockholm någon gång mellan torsdag kväll och tisdag morgon? Ta god tid på dig. Ta mycket god tid på dig.

– Räkna med dubbla restiden, det kan alltså ta upp till två timmar i stället för en mellan Västerås och Stockholm, säger Sven-Ingvar Håkansson, pressinformatör vid SJ.

Anledningen är, som VLT tidigare berättat om, att Trafikverket genomför ett större banarbete på sträckan Bålsta-Stockholm torsdag kväll - tidigt tisdag morgon. Både SJ:s och SL:s tåg är inställda.

– Det är främst under fredagen och måndagen det kommer att bli problem och det beror på att det är då som de flesta pendlar till och från jobbet.

SJ har försökt lösa problemen för sina resenärer lite olika beroende på varifrån och vart man ska åka, se faktaruta här intill.

För resenärerna Västerås-Stockholm C och omvänt går alltså ersättningsbussarna Bålsta-Märsta. På sträckan Märsta-Stockholm C och omvänt är det tåg i form av Uppsalapendeln som gäller.

– Där kommer det att bli rejält trångt. Visserligen är inte resan lång, men vi kan inte sätta in längre tåg, perrongerna är för korta för det.

Resande Västerås-Sundbyberg byter till buss i Bålsta mot Sundbyberg. Sven-Ingvar Håkansson varnar för att tro att det går snabbare att ta sig till Stockholm C den vägen:

– Det är ju inte bara SJ:s tåg utan också SL:s pendeltåg som är inställda. Det innebär att väldigt, väldigt mycket folk kommer att ta ersättningsbussarna till och från Sundbyberg och sedan tunnelbanan vidare.

SJ:s tågbiljetter gäller inte på SL:s ersättningsbussar eller på tunnelbanan. Anledningen är att SL räknar med att deras tunnelbanetåg och ersättningstrafik kommer att vara mer än fullsatta av alla SL:s vanliga resenärer som inte kunnat ta pendeltåget.