Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramnäsbo utsattesambo för terror

Han låste ut sambon på balkongen, tvingade ut henne naken i trapphuset och misstänks för att upprepade gånger ha misshandlat henne. Nu åtalas 31-åringen från Ramnäs.

Åklagaren stämmer honom för grov kvinnofridskränkning, olaga frihetsberövande och skadegörelse.

Stämningsansökan innehåller en rad åtalspunkter. 31-åringen misstänks bland annat för:

18 april 2010. Tagit ratten från sambon när hon körde samtidigt som han rev henne i håret och trycke ner hennes huvud. Misshandeln ledde till att kvinnan körde in i ett vägräcke.

Sommaren 2010. Knuffat den då gravida sambo mot en tv. Efteråt, när hon satt i en bil och skulle köra därifrån, ska han ha kastat en sten genom bilrutan så att hon glassplitter i ansiktet och på kroppen.

November 2010. Stängde ut kvinnan på balkongen. Senare ska han ha tagit ett strupgrepp på henne och tvingat ut henne naken i trapphuset.

Januari 2011. Hotade att döda sambon och slog henne i huvudet.

7 februari 2011. Misshandlat henne i hemmet med strypgrepp och slag. Misstänks för att ha använt en hårborste för att slå henne i huvudet.

18-19 februari 2011. Misstänks för att ha misshandlat kvinnan i sängen. Han ska också ha slagit och rivit henne i håret så att flera hårtussar lossnade. Därefter stängde han in henne i sovrummet.

Han ska också ha slagit sönder kvinnans saker – bland annat tv-apparater, en dator, hemmabiosystem, krossat fönster och förstört en brudkista.

Mannen greps samma kväll, och har sedan dess suttit inlåst.

Nästa vecka ställs han inför rätta.