Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rån på Power meet

Power meet-grundaren Kjell Gustavsson och hans fru rånades av tre okända gärningsmän på fredagskvällen. Rånarna, som var maskerade, kom över en större summa med pengar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska bytet ha blivit över en miljon kronor, men det bekräftas varken av polisen eller arrangörerna. Pengarna ska ha kommit från Power meet-evenemanget och skulle sättas in på banken.

Det var strax efter klockan 20.00 på fredag som polisen fick larm om att Kjell Gustavsson och hans fru hotats och rånats på en innergård till hotell Arkad.

- Det man har använt är lite ovanligt: man har använt kofötter och hotat personerna och sprutade på dem med brandsläckare, säger LKC-befäl Martina Saghamre.

Snabbt började polisen söka efter de misstänkta rånarna.

– Vi letar efter gärningsmännen som har lämnat i en personbil, sa Martina Saghamre på fredagskvällen. Vi söker med ljus och lykta i hela Västerås och även med omnejd. Även omkringliggande polisdistrikt hjälper oss.

En helikopter deltog också i sökandet och vissa vägar i stan spärrades av. Rånarna flydde enligt polisens presstalesman Anders Hedström i en svart mercerdes.

- Den har kört i hög fart från hotellet och sen kört upp på Kopparbergsvägen, sa han.

Lyckligtvis fick varken Kjell Gustavsson eller någon annan person fysiska skador i samband med rånet.

Hur mår du?

- Jag mår skitbra, sa Kjell Gustavsson till VLT. Jag är hårdhudad.

Har du någon att prata med?

- Jag pratar med mig själv.

Men han hade ingen förhoppning om att rånet skulle lösas:

- Nej, det kommer aldrig att lösa sig. Vi tappar pengarna. Men å andra sidan, det kostar oss tre miljoner att öppna här ute, och regnar det så hade vi ju ingenting ändå.

Rånet satte inteheller stopp för Power meet på lördagen.

- Vi kör som vanligt i morgon, sa han. Vi kör vidare. Vi har varit med länge. Annars gör vi folk fruktansvärt besvikna.

På söndagen hade ingen person gripits för rånet. Därför efterlyser polisen vittnesuppgifter. Den som sett något av värde kan höra av sig till polisen på 114 14.

Händelsen rubriceras som grovt rån. Om det funnits något bakomliggande motiv bakom rånet är i nuläget oklart.

- Det finns inte som vi känner till någon hotbild mot de två som drabbades, säger Anders Hedström.