Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare dömd till fängelse

När en man var på väg hem från krogen hörde han ett ljud bakom sig. När han vände sig om kom en person fram till honom och rånade honom på hans jacka och mobiltelefon. Nu har rånaren dömts i tingsrätten.

Annons

Det var i början av oktober förra året som rånet skedde. Det 24-åriga rånoffret hade varit ute med några vänner och när han var på väg hem kom en maskerad man fram till honom. Den maskerade mannen, i dag 21 år gammal, höll en kniv mot 24-åringens hals och tvingade av honom jackan och telefonen.

21-åringen förnekar brott och säger sig inte ha något minne av kvällen. Tingsrätten dömer honom för rån eftersom 24-åringens berättelse varit så pass detaljerad och han dessutom haft 21-åringens blod på sig under rånkvällen.

Utöver rånet så döms 21-åringen för ett flertal andra brott, bland annat stöld och narkotikabrott, till sammanlagt tre år och tre månaders fängelse.