Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånet var inget rån

Coop-rånet på Önsta för en vecka sedan ser ut att ha fått sin upplösning.

Annons

I torsdags grep polisen en av rånarna i en lägenhet på Gideonsberg - tillsammans med lägenhetsinnehavaren, det butiksbiträde som arbetade i butiken vid tiden för rånet. Allt talar således för ett insiderbrott och bägge männen, 19 respektive 20 år gamla, häktades i söndags som på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.

Enligt åklagare Carl-Johan Norström var det butiksbiträdets uppträdande på affärens övervakningsfilm som fick polisen att ana ugglor i mossen, trots att han uppvisade vissa skador efter att ha blivit slagen med järnrör.

Vid ”rånet” stals cirka 200 000 kronor i kontanter samt diverse lotter.

- En stor del av bytet har inte återfunnits, men delar av det fanns i den lägenhet där de greps, säger Carl-Johan Norström.

Ytterligare en av ”rånarna”, en 18-åring, anmälde sig självmant i polishuset sent på söndagskvällen.

Enligt butiksbiträdets försvarsadvokat Mats Hogfeldt har hans klient utsatts för hot och tvingats att medverka vid kuppen. Några detaljer vill han dock inte gå in på.