Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånet var inget rån

Coop-rånet på Önsta för en vecka sedan ser ut att ha fått sin upplösning.

I torsdags grep polisen en av rånarna i en lägenhet på Gideonsberg - tillsammans med lägenhetsinnehavaren, det butiksbiträde som arbetade i butiken vid tiden för rånet. Allt talar således för ett insiderbrott och bägge männen, 19 respektive 20 år gamla, häktades i söndags som på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.

Enligt åklagare Carl-Johan Norström var det butiksbiträdets uppträdande på affärens övervakningsfilm som fick polisen att ana ugglor i mossen, trots att han uppvisade vissa skador efter att ha blivit slagen med järnrör.

Vid ”rånet” stals cirka 200 000 kronor i kontanter samt diverse lotter.

- En stor del av bytet har inte återfunnits, men delar av det fanns i den lägenhet där de greps, säger Carl-Johan Norström.

Ytterligare en av ”rånarna”, en 18-åring, anmälde sig självmant i polishuset sent på söndagskvällen.

Enligt butiksbiträdets försvarsadvokat Mats Hogfeldt har hans klient utsatts för hot och tvingats att medverka vid kuppen. Några detaljer vill han dock inte gå in på.