Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånoffrets bildblev rånarens fall

Inte nog med att det tilltänkta rånoffret gjorde motstånd - han fotograferade också den kvinnliga rånaren med mobilkameran.

Vid 20.30-tiden på lördagskvällen kom en kvinna fram till en man på Vallby och bad om skjuts. Det fick hon - men tackade för hjälpen genom att dra fram en pistol, rikta den mot mannen och kräva pengar.

Mannen, som precis börjat köra, reagerade blixtsnabbt och tvärbromsade så kvinnan kom i obalans. Därefter tog han vapnet från henne och fick ut henne ur bilen. I tumultet som uppstod lyckades kvinnan smita - men inte förrän mannen tagit fram sin mobiltelefon och fotograferat henne.

Därefter kontaktade han polisen och visade bilden.

- Jag fick bilden visad för mig på telefonen, säger vakthavande befäl Sven-Åke Hammar vid Västmanlandspolisen och fortsätter:

- Och jag kände igen henne direkt. Hon var här på polisstationen och vände för några dagar sedan.

När identifikationen var klar fattade jourhavande åklagare beslut om att anhålla kvinnan. Bara minuter därefter greps hon på Vallby och fördes till polishuset i Västerås för förhör.

Hon är fortfarande anhållen, misstänkt för försök till rån. Vapnet visade sig vara en soft airgun, en mycket naturtrogen kopia av ett riktigt vapen. Inget skott avlossades och ingen skadades.