Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ranstaförening knep priset som Årets västmanlänning

Artikel 5 av 5
Årets Västmanlänning 2016
Visa alla artiklar

Representanterna för Ransta nästa hade inte förväntat sig att vinna. Chockade, men glada tog de emot priset som Årets Västmanlänning.

Annons

Spänningen steg snabbt inne på Bianchi Cykelkafé på Luciadagen när Årets Västmanlänning skulle utses sedan Fryxellskas luciatåg stämningsfyllt framfört luciasången. Representanter från Ransta Nästa bygdegårdsförening med ordföranden i spetsen log närmast chockat när de hörde att just deras förening vunnit den prestigefulla titeln.

– Det kommer som en chock att få priset även om vi visste i förväg att vi var nominerade. Nu måste vi diskutera med styrelsen hur vi på bästa sätt får alla att känna sig delaktiga i priset, sade Gunnar Axinge och Anders Westin.

På frågan om hur man lyckas engagera så många i sin förening svarade Ransta Nästa att föreningen arbetar för utvecklingen i bygden vilket inkluderar såväl frågan om bredband som posthanteringen.

– Det är frågor som berör alla och vi har väldigt blandade åldrar i föreningen vilket känns tryggt för vår fortsatta verksamhet.