Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rapace red i Västerås

Det vimlade av känt folk från scen och salong på Skästa ridcenter utanför Västerås mellan tisdag och onsdag. Skådisar, musiker och tv-personligheter drillades i hästhoppning av instruktören Louise Haaga.

Träningslägret var en förberedelse för Stjärnornas hoppning som under fyra år har varit ett uppskattat inslag i Stockholm International Horse Show i Globen 25–27 november.

Heta skådespelaren Ola Rapace visade sig ha oanade talanger trots att han är nybörjare på hästryggen.

– Jag har ridit fem–sex gånger, men det går bättre och bättre tack vare de skickliga instruktörerna, sade Ola när VLT kom på besök.

Ola träningsred på halvblodet Quebec, en lugn och fin åttaårig valack.

– Jag hoppas få rida honom i Globen också.

Annars var Ola Rapace tveksam till ”spektaklet” när han fick en förfrågan om att ställa upp. Men hans tolvåriga dotter Line, som är ”hästtokig”, övertalade honom, och det ångrar han inte.

– Det är kul, svårt, men det är märkligt hur snabbt man lär sig.

Vad gör du annars?

– Förbereder en film om boxaren Bosse Högberg och Anita Lindblom, sedan ska jag spela i Angels in America på Stadsteatern, ett tungt, mörkt drama.

Av alla kändisar som bodde på Skästa gård under två dagar är det bara sex som får ställa upp i Stjärnornas hoppning: ”Musse” Hasselvall, skådis och kampsportare, Ola Rapace, Sara Sommerfeldt, skådespelare, Catrin Nilsmark, före detta golfproffs, Velvet Jenny Pettersson, sångerska, och Mia Karlsson, sångerska. Två Globentävlande fanns inte på plats: Kajsa Bergqvist, höjdhopparen som just nu kommenterar friidrotts-VM i tv, och musikern Erik Segerstedt från gruppen E.M.D.