Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt fotoögonblick för Linda

Veckans vinnarbild har fångat något annorlunda även om det är fotografens tolkning.

Linda Öberg, som tagit bilden, bor i Kolbäck men är ofta till Ekeby där det finns många småsjöar. Det finns gott om fåglar där och Linda lägger gärna ner tid och fotograferar dem.

– Det är härligt att gå där, allt är så tyst och jag fotograferar mer och mer.

Svanen Linda fångat den här gången simmade ensam fram och tillbaka och såg ut att leta något. Det var då Linda såg speglingen av skyltarna i vattnet. Kameran åkte fram och Linda fick en vinnarbild.

–  Blev så full i skratt när jag såg den här ensamma svanen simma fram och tillbaka i vattnet, för han simmade mellan de två spegelbinderna av reklamskyltar för snabbmatsrestauranger. Nästan så man skulle tro att han fungerar över var de sververade svanenmärkt mat.

Det visar sig att Linda har vunnit en gång förut även då med en svan på bild. Spöksvanen kallade hon den då fågeln skrämde henne när den flaxade till med vingarna.

– Kanske är det samma svan? säger Linda och skrattar.

Den omgången trisslotter gav inga pengar, nu hoppas Linda på de nya lotterna.

– Jag vill ha ett nytt objektiv till min kamera, säger hon.