Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt information för rätt val

Det nya gymnasiet ger val mellan högskoleförberedande eller yrkesprogram. Ett land fungerar inte utan hantverkare – att elever väljer yrkes- och lärlingsprogrammen är därför oerhört viktigt.

Det kostar möda att lära sig ett hantverksyrke likaväl som det kostar möda att läsa teoretiska ämnen. Ingen ska tvingas att kombinera dessa investeringar i sig själv om man vet att det inte finns behov av det. Men den som vill kan göra det. Det måste varje elev tydligt informeras om!

Vid upprepade tillfällen har rödgröna företrädare gett sken av att man inte kan få högskole-behörighet när man går yrkesprogram. Det är oansvarigt att underblåsa en sådan missuppfattning.

Ungdomen går inte repris. De som nu ska välja program för sina gymnasieår har all rätt att få den bästa vägledning för att hamna rätt. Studieåren ska upplevas både meningsfulla och lustfyllda!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel