Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt inställning gav Skiljebo vinst

Jonny Rödlund stuvade om rejält i Skiljebolaget inför hemmamötet med Gamla Upsala – det gav resultat. SSK vann med 2-0 på Hamres konstgräs.
- Riktigt bra inställning. Alla visste nog vad en förlust hade inneburit i dag, säger han.

Skiljebo har öppnat division 2-säsongen knackigt.

På de fyra inledande matcherna har Rödlunds gäng bara tagit tre poäng.

Mot Gusk dubblades siffran tack vare 2-0.

- 110 procent inställning. Alla visste nog vad en förlust hade inneburit i dag. Spelmässigt var väl första halvleken bra från våran sida. Andra blev som en transportsträcka. Jag tror att det var trötta spelare ute på planen i andra halvlek. De kunde väl ha strupplat in ett mål i andra halvlek, men jag tycker att segern är solklar och vi var det bättre laget.

Du säger att ”alla vet vad som hade väntat om ni hade fått stryk”. Vad hade väntat då?- Då hade det verkligen varit uppförsbacke. Hade vi fått stryk i dag hade tankarna blivit helt annorlunda. Nu blir det ju ändå positivt på träningarna framöver, säger Rödlund.

Han gjorde flera ändringar i startelvan. Christopher Brandeborn fanns inte med alls och Alan Kosik var bänkad.

- Jag stuvade om ganska rejält. Dels för att Brandeborn varit borta hela veckan och Allan bara har tränat ett till två träningar. Det är ingen som går före någon annan. Det är hårt arbete på träningarna som gäller. Vi har sex bra forwards. Nu har Martin (Andersson) börjat knacka på dörren och får han tio dagar till nästa match så är han redo.

Dessutom flyttade Rödlund upp både Ivan Förlin och Sebastian Silva som yttermittfältare och spelade Matteus Arriaza-Hult och Håward Kvello som ytterbackar.

- Defensivt har det fungerat bra och då kanske man undrar varför vi gjorde så här. Men den enkla anledningen är att jag ville ha lite bättre fötter på Hult som vänsterback än vad Silva haft. Han är ju grym defensivt och gjorde en bra match som ytter i dag. Och Ivan – det går ju inte att beskriva hur bra han är. Sen har vi ju inga riktiga yttermittfältare, det är ju också en av anledningarna till att jag flyttade upp dem.

Matchen, som spelades på Hamres konstgräs, avgjordes på tre minuter mitt i den första halvleken.

Först satte Arriaza-Hult 1-0 på straff efter det att Henrik Näsström blivit neddragen.

2-0 kom i den 24:e minuten. Sebastian Silva skickade in ett bra inlägg från sin vänster ytterposition och 17-årige Ivan Förlin drog till direkt på volley och satte sitt första A-lagsmål i SSK.

- Det var riktigt skönt att sätta dit den. Det var inte så mycket att fundera på. Jag fick ett perfekt inlägg av ”Sebbe”, säger Förlin.

Gusk hade några halvchanser i den andra halvleken, men var aldrig nära att hota.

Och tack vare segern lämnade SSK bottenskicket av tabellen för en mer behaglig placering i mitten.