Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull kvinna försökte smita från polisen – döms till fängelse

Den 26-åriga Fagerstakvinnan körde bil gravt berusad och försökte smita från polisen i Västerås trots att hon sett polisbilen och förstått att polispatrullen ville att hon skulle stanna. 26-åringen döms nu till tre månaders fängelse.

Kvinnan, som bor i Fagersta, berättade när hon stod inför rätta i Västmanlands tingsrätt i Västerås att hon hade åkt på en fest i Västerås för att fira en vän. På festen drack hon "jättemycket och blev jättefull", berättade hon under huvudförhandlingen.

Hon förklarade att hon under festen fick ett samtal från ett dolt nummer – en person hotade henne och sa att om hon inte åkte till en given adress skulle något hemskt hända med hennes familj. 26-åringen sa att hon visste vad det rörde sig om, att hon blivit hotad tidigare kring samma sak.

Hon hoppade därför in i sin bil och försökte köra så snabbt hon kunde till den uppgivna adressen.

Kvinnan berättade att hon kört ut från de centrala delarna av Västerås när hon såg en polisbil men att hon tänkte på sin familj och att hon därför inte stannade trots att hon förstod att polisen ville att hon skulle sluta köra sin bil.

Kvinnan fortsatte och färden slutade inte förrän hon nästan frontalkrockat med en annan bil – enligt den vittnande polisen på grund av att hon körde på fel sida av en refug.

Polismannen som till slut grep kvinnan vittnade om att 26-åringen körde i uppskattningsvis 80–90 kilometer i timmen på Bangatan och sedan i uppemot 110 km/h på Norrleden.

Tingsrätten konstaterar att kvinnan hade en alkoholhalt i blodet som motsvarar 1,69 promille. Hon körde dessutom mycket fort och höll på att krocka med en mötande bil som fick panikväja för att inte bli påkörd.

Kvinnan har därmed uppträtt "uppenbart likgiltigt" och döms till tre månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.