Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvis seger för Hammarby

Första förlusten i norrettan för VSK Fotboll. Hammarby TFF vann rättvist på Söderstadion med 2-0.

Annons

Efter 0-1 i paus fick VSK en dålig start på andra havlek. Planens bäste spelare Fadi Malke styrde mycket elegant in Mathias Olssons långboll till 2-0 i 46:e minuten.

Grönvitt hade svårt att skapa lägen mot ett väl skolat Bajen. Försökte trycka på i slutet när både Tobias Holmgren och Marcus Danielson flyttade upp i banan. Ett par halvlägen fick Grönvitt, men nykomlingen Hammarby kunde hålla undan till lagets tredje raka seger.

I VSK var det ingen som stack ut inför 619 åskådare.

VSK-tränaren Kalle Granath var besviken efter förlusten.

- Hammarby slog oss taktiskt, tekniskt och fysiskt, säger han.

Grönvitt var inte nära poäng i går. Nykomlingen från Stockholm var riktigt bra.

- Min tränarsjäl är så klart besviken. Tycker att vi borde haft bättre kvalitet i ett par saker, säger Granath

Exempelvis att värdera lägena bättre, och så den individuella tekniken där Hammarby var klart bättre. Det var stor skillnad i bollhanteringen.

- De gjorde saker som vi ville men inte klarade av. Då blir det jobbigt.

Underläge med 0-1 i paus. Granath försökte förändra i andra halvlek. Slängde bland annat in Linus Sjöberg i 68:e minuten. Sjöberg gjorde ett bra inhopp.

Och han flyttade upp Marcus Danielson på topp i slutet.

- Det är ju ingen permanent lösning, men som tjongbollslösning tyckte jag att det gick bra. Tyckte att han skapade mycket omkring sig.

Stefan Bärlin blev kvar på bänken.

- Varken Stefan eller jag tyckte att han skulle passa in i den här matchen.

Hade du så här efteråt kunnat göra något annorlunda?

- Tyckte att vi gjorde förändringar, det är bara att erkänna att Hammarby var väldigt bra. De bästa ytterbackarna jag sett på länge, vi fick inte stopp på dem.

Grönvitt fick lite tryck i slutet när stockholmarna inte gick för fullt framåt. Ett par skott och några inspel, men HTFF försvarade sig duktigt fram till lagets tredje raka seger.

Granath sammanfattade första förlusten:

- De var bättre än oss på nästan allting.