Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Raveparty i skogen – polisen hittade mycket droger

Under helgen arrangerades ett raveparty vid Listakärr utanför Rönnby. "Vi hittade mycket narkotika", säger polisen.

Annons

Under lördagen fick VLT in flertalet tips om ett rave som pågick i skogen utanför Rönnby. Enligt uppgifter arrangerades det utan tillstånd på kommunens mark.

Läs också: [+] Rejvare om skogsfesten: "Den här musiken spelas aldrig på andra ställen"

Polisen har också fått in många samtal om festen.

– Det var många som ringde om det här. När vi åkte ut på lördagen efter lunchtid var det ett fyrtiotal personer som hade någon form av ravefest. De hade kommit från Uppsala, Stockholm och Enköping främst, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

– Några blev medtagna för narkotikabrott men gjorde motstånd och dem fick vi boja, fortsätter han.

Polisen tog också dit hund som sökte efter droger.

– Vi hittade ganska mycket narkotika. Bland annat extacy, LSD, amfetamin. Så det är flera misstänkta men inga gripna. Någon arrangör har vi inte hittat än, säger Mats Länn.

Polisen var där under hela lördagseftermiddagen. På lördagskvällen skedde ett knivbråk på fritidsgården i Pettersberg som krävde stor del av polisens resurser, varpå man lämnade ravefesten.

– Så det är stor risk att de har fortsatt under natten och fortfarande är kvar där. Vi ska ta oss ut dit och se om det är några kvar, säger Mats Länn på söndagsmorgonen.

Vid niotiden på söndagsmorgonen var festen slut. När VLT var på plats höll flera personer på att riva den utrustning som användes vid skogsfesten.

Läs också: [+] Rejvare om skogsfesten: "Den här musiken spelas aldrig på andra ställen"