Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen förstår inte var tillväxten bor

Småföretagare skapar de nya jobben

Industrins behov av kompetensförsörjning, under den parollen besökte statsminister Stefan Löfven (S) Västmanland under onsdagen.

Samtidigt som Löfven åker runt i länet stampar de små och medelstora företagen vatten. De undrar precis som jag, när ska regeringen förstå att det är i dessa företag som tillväxten och potentialen finns, inte minst vad gäller de nya jobben.

Löfven är förstås alltid välkommen att besöka Västmanland, han har mycket att lära sig här. Men istället borde statsministern sätta sig vid sitt skrivbord i Rosenbad och slänga en rad förslag rakt ner i papperskorgen, förslag som rent av hämmar jobbskapande och växande företag.

Jag pratar om 3:12- reglerna, flygskatten, kilometerskatten, vinsttak och upphandlingsregler som omöjliggör för mindre företag att delta i upphandlingar. Listan på politiska exempel från Löfven som är rent företagarfientliga börjar bli lång och växer hela tiden.

Socialdemokraterna får gärna låna Centerpartiets devis: det är inte staten som skapar jobben, det är företagarna. Men det kräver en företagarvänlig politik som stöttar de entreprenörer som väljer att starta och bygga företag i Västmanland och resten av Sverige.

Det kräver en politik som underlättar för arbetsgivare såväl som arbetstagare. En sådan politik kan vi i Centerpartiet leverera. Vi står för ett nytt ledarskap för Sverige, Socialdemokraterna söker desperat efter var tillväxten bor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel