Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regn avgör Svartåjobb

Snart ska Svartåns murar renoveras - men när det blir avgörs av regnet.

Som vlt.se tidigare berättat - se länk här intill - kommer Svartåns murar att plockas ner och renoveras vid Stadsparken för att förstärka de idag lutande murarna.

- Vi ska i ett första skede sänka Svartån med en halv meter, säger Pär Claeson, planerare vid Tekniska nämndens stab, Västerås stad.

Men när det kan ske avgörs av regnet. Avspärrningar har redan kommit upp och delar av Stadsparken kommer att vara avstäng under arbetet:

- Det arbetet ska börja redan nästa vecka - om det inte regnar för mycket i helgen. Kommer det för mycket vatten kan vi inte sänka Svartån, säger Pär Claeson.

Om allt går som det ska kommer sedan Svartån att sänkas i ytterligare en etapp om en halv meter medan stenarna plockas ner och kanterna förstärks genom att en betongsarg - som kommer att vara osynlig under mark så småningom - gjuts.

Arbetet beräknas vara klart i november. Då har också broräcket renoverats. Vid ett senare tillfälle kommer också åkanten mot Fiskartorget att renoveras.