Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regn ställer till det för polisen

Vid tre tillfällen i sommar har poliser i länet rapporterat att de haft problem med kommunikationssystemet Rakel när det har varit fuktigt väder.

Poliserna har haft problem med sina så kallade monofoner, det vill säga den lur de använder till radion. Det var vid månadsskiftet juli-augusti som poliser ute på fältet i Västmanland rapporterade att monofonerna inte fungerat vid fuktigt väder.

Vid två av tillfällena var det hundspårningspatruller som haft problem med att kommunicera med sina kollegor. Anmälarna beskriver situationerna som obehagliga när de inte kunnat få kontakt med sina kollegor under tiden de varit ute och spårat.

- Det är en säkerhetsfråga, det kan ju vara farliga situationer när man är ute och spårar. Myndigheten får titta på det och lösa det på något sätt, säger en av anmälarna.

Staffan Lindman, sambandschef på polisen i Västmanland, säger att problemet är känt och att det är anmält till leverantören. Han är också noga med att poängtera att problemet inte legat i Rakelsystemet som sådant utan i de tillbehör som använts.

- Systemet är fortfarande ganska nytt och det kommer nya tillbehör, ibland bra och ibland dåliga, säger Staffan Lindman.