Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord i avslutningstävling

Det blev en storslagen comeback för VFK:s tävling Quicknet-spelen. Med 800 starter i åldrarna 8–15 upplevde man en ökning sedan i fjol.
– Vi är glada att kunna ge ungdomarna en bra avslutning på inomhussäsongen, säger arrangören Per Tunander.

I den gigantiska friidrottshallen Quicknet Arena är det full aktivitet. Tävlingen som andordnas för andra året i rad tycks vara väldigt uppskattad. Med så mycket folk känns hallen nästan trång.

– Vi har ökat med tvåhundra starter sen förra året och det är hur kul som helst, säger arrangör Per Tunander och berättar att deltagarna i Quicknet-spelen kommer från hela Mellansverige.

De flesta är från Västmanland, men några har kommit ända från Dalarna och Stockholm.

– De verkar tycka att det är en bra tävling, säger Tunander.

Grenarna med flest starter var längdhopp och 60 meter. Men förutom dessa traditionella grenar så erbjöd Quicknet-spelen även en exklusiv möjlighet att tävla i häck, stavhopp och tresteg.

– Quicknet-spelen är Västerås enda ungdomstävling som erbjuder häckhoppning, berättar Tunander och förklarar att anledningen är grenens minskande popularitet, och även faktumet att det är otroligt tidskrävande.

Fjortonårige Edwin Sahlin var en av många VFK:are som tävlade i lördags. Han har tränat friidrott i över åtta år och är van vid tävlingar.

– Det har gått bra i dag men tyvärr skadade jag mig mot slutet, berättar han.

Edwin bor i Eskilstuna, men tränar i Västerås då han tycker bättre om tränarna i VFK. Han anser att satsningen var nödvändig eftersom han vill komma långt inom sporten.

– Ett mål jag har är att delta i mångkamps-SM när jag fyllt femton, berättar han.

Intill löparbanan pustar Hanna Aabakken, 13, ut efter att nyss ha vunnit ett 60-meterslopp. Tidigare har hon även slagit personbästa i häck.

– Jag har nyss börjat tävla och tycker det är jättekul. Men jag blir lätt på dåligt

humör när det är mycket press, säger hon med ett flin.