Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorn lovar dialog med föräldrarna

Alla ART-övningar på Bäckhammars-skolan är tills vidare inställda. Rektorn Monica Forsberg Wallén kommer att tala med både föräldrar och instruktörer innan man fattar beslut hur det blir i fortsättningen.

– Jag kommer efter jul att träffa alla ART-instruktörer inom mitt rektorsområde och gå igenom ART-övningarna. Eventuellt kommer vi att ta bort övningar som inte är åldersadekvata, säger Monica Forsberg Wallén.

– Vi kommer också ha en dialog med föräldrarna, kanske i form av ett föräldramöte, innan vi tar beslut hur vi ska gå vidare med ART-övningarna. Det är viktigt att vi har deras förtroende.

Som VLT tidigare berättat många föräldrar reagerat negativt över en ART-övning i årskurs fyra på Bäckhammarsskolan. Detta med anledning av att många barn i klassen mådde dåligt efter övningen.

ART står för Aggression Replacement Training. Övningen gick ut på att barnen skulle välja åtta saker eller personer som de skulle rädda vid ett meteoritnedslag på jorden. Därefter skulle barnen välja vilka saker eller person som skulle lämnas kvar efter dessa åtta.

Surahammars kommun började med ART-övningarna för sju, åtta år sedan. Enligt Monica Forsberg Wallén har övningarna varit uppskattade av både barn, föräldrar och lärare. Den pedagog som genomförde övningen är också mycket kompetent, enligt Forsberg Wallén.

– Allt har bara vara positivt och det är sorgligt att det blev så här, säger Monica Forsberg Wallén.