Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rema Control köps upp av Linköpingsföretag

Företaget Rema Control i Västerås med 26 anställda är på väg att få en ny ägare. Företaget köps upp av börsnoterade Image Systems med bas i Linköping.

Samtidigt köper Linköpingsföretaget Sawco Holding i Nyköping, båda de uppköpta företagen utvecklar mätutrustning för sågverksindustrin. Tillsammans ska de bilda ett nytt affärsområde, Industry, inom Image Systems.

– Vi tror på synergier både när det gäller intäkter och kostnader, säger Ingemar Andersson, styrelseordförande i Image Systems.

Affärerna ska formellt godkännas vid en extra bolagsstämma den 12 februari, men aktieägarna i de uppköpta företagen har redan gett klartecken. Den närmaste månaden ska man arbeta med organisationen för det nya affärsområdet, företagen Sawco och Rema Control kompletterar varandra, men är också delvis konkurrenter.

– Men vi förvärvar företagen för att utveckla verksamheten, inte för att avveckla, säger Ingemar Andersson.

Kjell Pettersson, vd för Rema Control, ser mycket positivt på affären, i det nya affärsområdet blir man mycket starkare. Något som behövs för att man ska hänga med i den snabba utvecklingen.

– Dessutom får vi tillgång till Image Systems spetskompetens, säger han.