Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena hånet mot vårdpersonalen

Kommentar till debattartikeln "Oroande hur skolan fungerar". Vårdpersonalen sliter precis som skolpersonalen hårt varje dag. Har många sjuka varje dag och vikarier tas inte in alternativt finns helt enkelt inte. Vårdpersonalen pusslar, trixar och fixar varje dag för att de äldre i behov skall få den insats och hjälp de behöver, men tyvärr måste man ta bort insatser varje dag för det finns helt enkelt inte personal att tillgå. Så precis som för våra skolbarn som inte får sina lektioner, så får inte våra äldre och sjuka den hjälp de behöver.

Och det är klart att det inte kan lyftas fram som positiva saker. Självklart mörkar man vad som egentligen pågår ute på enheterna och visst är det lätt att göra då människor (som skolungdom, äldre och sjuka) är i en beroendesituation och kanske varken orkar eller vågar klaga.

Så att klappa sig för bröstet för priset Employer branding-priset blir verkligen ett hån mot vårdpersonalen, liksom för skolpersonalen. Det är dags för Västerås stad att ta problematiken inom vård, skola och omsorg på allvar.

Vi är många

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare