Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena rama cirkusen

Hänga i trapets och tyg, jonglera och gå balansgång. Cirkus Cirkör dukade upp ett smörgåsbord av spännande cirkustricks när familjerna i Svenska Downföreningen träffades i dag.

De är ett löst sammansatt föräldranätverk, de medlemmar i Svenska Downsföreningen i länet, som i somras började att träffas.

- Det vi har gemensamt är att vi har ett barn med Downs syndrom. När vi träffas behöver vi aldrig förklara oss, eller förklara varför barnen beter sig ”konstigt” eller ”illa”, säger Filip Sebek, pappa till fyra barn.

Med på dagens träff i Sundinska vreten var också barn med andra utvecklingsstörningar, föräldrar och syskon. De fick se en föreställning av Cirkus Cirkör, innan de bjöds upp för att själva prova på cirkuskonsterna.

Amanda Weerakun, 5 år, från Köping fick en lektion av Cirkus Cirkörs Desiree Holmqvist i hur man gör cirkuskonster i ett långt tyg.