Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell i Sotji rekorddyra

Kontroverser kantar OS i ryska Sotji. Nu väntas hotellpriserna i
staden dessutom explodera, enligt flera rapporter.

Annons
OS i Sotji blir en dyr historia - även för turisterna.

Det är redan de dyraste olympiska spelen någonsin. Och nu kommer flera rapporter om att hotellpriserna i Sotji kommer att bli skyhöga. I genomsnitt kostar ett hotellrum 2 332 kronor, nästan dubbelt så mycket som resten av året. Priserna har gått upp med 124 procent, enligt Hotels.com. Hotellpriserna kommer alltså vara dyrare än vad de var under sommarspelen i London, 2012. En sammanställning vid samma tidpunkt visade att hotellpriserna i den brittiska staden då låg på cirka 1 761 kronor natten.

Fler problem

Även Trivago noterar högre priser i Sotji, enligt dem kostar hotellen nu 121 procent mer. Hotellsöksidan menar att snittpriset kommer att ligga på cirka 1 570 kronor.

Stor efterfrågan och ett begränsat utbud av hotell är en av förklaringarna till prisstegringarna.

Men det är långt ifrån de största problemen för OS i Sotji, som kantas av kontroverser. Bland annat har Human Rights Watch starkt kritiserat många arbetsgivare i samband med byggena där. Dessutom har Ryssland fått hård internationell kritik för sin inställning till homosexuella. Borgmästaren i staden, Anatolij Pachomov, säger exempelvis att homosexualitet inte accepteras i hans region.

Mer läsning

Annons