Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jackorna som lurar flygbolagen

Vissa lågprisflyg tar betalt till och med för handbagage. Men
många har tröttnat på dolda avgifter. Nu kommer kläderna med
väskfunktioner - där du kan gömma prylar inför resan.

Annons
Att ha flera extraväskor blir dyrt på lågprisflygen.

Några få centimeter för stor väska - och du får betala hundratals kronor extra. Lågprisflygen vet att tjäna pengar på dolda avgifter. Och det är inte längre bara skickade väskor som kostar. Nu tar Wizz Air betalt även för handbagage. Det får inte längre vara större än 42x32x25 centimeter, då kostar det 10 euro, cirka 87 kronor, att ta med väskan ombord. Avgiften finns än så länge bara på flyg mellan Luton och Katowice i Polen men flygbolaget överväger att prova det på samtliga flighter. Enligt dem kommer avgiften "uppmuntra passagerare att ta med mindre bagage ombord vilket kommer göra boardingprocessen smidigare", skriver Daily Mail.

Kläder som väskor

Men många passagerare har tröttnat på tilläggsavgifterna. Och nu kommer kläderna som är designade för att kringgå reglerna. "Stuffa-jackan" har till exempel tolv lagringsutrymmen inbyggda, där man kan få in allt från böcker och mobiler till halsdukar och snacks. Tekniksajten Gizmodo lyckade till och med packa in ett par jeans, en munktröja, ett par shorts, fyra t-shirts, sex par strumpor, fyra par kalsonger och en scarf i det dunjackeliknande plagget.

Jackan skapades av Sandro Cafasso efter att han sett en medpassagerare som tvingats betala för extra bagage.

- Det var en kvinna jag hade arbetat med, som vägde nästan hälften av vad jag gör. Ändå fick hon betala 120 pund extra (cirka 1 300 kronor) för att hon hade sex kilo mer!

Söker kapital

Jackan finns ännu inte till försäljning, eftersom Cafasso letar kapital för att lansera den i november. Men liknande modeller går redan att hitta på marknaden, till exempel Scottevest, som har 20 rymliga fickor.

Se mer på: www.stuffajacket.blogspot.co.uk och www.scottevest.com

Nu kommer jackorna som man kan packa i. Här

Mer läsning

Annons