Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa sommars charternyheter

I somras var det Turkiet de flesta svenskarna reste till. Nu
släpper charterbolagen redan resorna till nästa sommar. Platser på
Mallorca och i Turkiet finns bland nyheterna.

Annons
Valldemossa på Mallorca är en av nästa sommars charternyheter.

Turkiet var sommarens favorit, enligt Resebyrån Ticket. För fjärde året i rad hamnade destinationen i topp, främst Antalya med omnejd.

- Men fler har också valt den västra sidan, framför allt Bodrum, säger Martin Durnik, marknadschef på resebyrån.

Tvåa bland de mest bokade resmålen kom Mallorca, följt av Kreta, Rhodos och Cypern.

Satsar på Turkiet

I sommar gick resorna åt ovanligt fort. Och den som vill välja och vraka bland destinationerna kan börja redan nu -  flera charterbolag har redan släppt sommarresorna för 2013 till försäljning.

Apollo satsar på Turkiet, och börjar flyga till flygplatsen närmast Alanya, Gazipasa.

- Därmed slipper kunderna den långa transfern från Antalya flygplats till Alanya, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Företaget ökar också resorna till populära Kroatien med 40 procent, och lägger till Živogošće, söder om Makarska. De satsar dessutom på temahotell på Mallorca, och hotell enbart för vuxna på Rhodos.

Valldemossa ny destination

Ving släpper nu biljetterna till Turkiets sydkust, Bodrumhalvön, Marmaris, Kreta, Rhodos, Hurghada, Cypern, Gran Canaria, Teneriffa, Mallorca och Bulgarien. En av nyheterna för sommaren 2013 är Valldemossa på Mallorca. Nytt är också att de inför rökförbud på alla sina Sunwing Resort-hotell.

- Det känns helt rätt i tiden och dessutom i linje med vårt familjekoncept. De gäster som vill röka kommer att hänvisas till avskilda rökområden, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving

Populära hotell

Fritidsresor har ännu inte presenterat sina charternyheter. Men i somras släppte företaget resorna till 110 populära hotell på de stora resmålen. Dessutom gör man om två av de befintliga hotellen på Samos. Och om ett par veckor utlovar resebyrån nyheter till bland annat Spanien, Italien och Grekland.

Mer läsning

Annons