Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pir rustas upp i New York

En historisk pir i New York ska få nytt liv igen. Flera restauranger ska byggas - med utsikt mot Hudson River och frihetsgudinnan.

Annons
Turister kan se fram emot fler restauranger vid vattnet.

Turister kan snart se fram emot ännu en trendig plats att upptäcka i New York. Hamnhuset vid Pir A, i närheten av Battery Park, ska förvandlas till en ny sevärdhet. Här ska ett besökscentrum och en ölhall byggas. Dessutom har man planerat för en avslappnad ostronbar, samt en restaurang med två barer intill. Och utsikten kommer det inte att vara något fel på: Hamnhuset ligger med en storslagen panormavy över Hudson River och Frihetsgudinnan. Huset byggdes 1909 och ägs av staten. Tidigare har det använts som en station för brandbåtar, men sedan 1992 har det stått tomt.

Ska bevaras

Planen på att rusta upp området beräknas kosta cirka 282 miljoner. Bakom planerna finns det prisbelönta gäng som driver cocktail-baren Dead Rabbit. I ombyggnaden ska man också ta hänsyn till pirens historiska aspekter, och bevara exempelvis det gamla klocktornet.

Man har även tidigare satsat på att rusta upp områdena runt stadens kajer, bland annat vid East River där man planerat både en konstgjord strand, solterasser och promenadvägar.

Mer läsning

Annons