Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populäraste resorna i vinter

Sommaren var rekorddålig och i år är det en lång julledighet -
det gör att vinterresorna går åt. Här är några av de bästa
nyheterna och de mest efterfrågade destinationerna.

Annons

Svenskarna drömmer redan om paradisstränder och tropiska bad. Den usla sommaren påverkar, men dessutom är det i år arbetstagarnas revansch: Den som tar tre dagars ledigt i jul får hela tolv dagars sammanhängande ledighet. Kombinationen gör att vinterresorna säljer ovanligt bra. För Apollo ligger bokningarna cirka 20 procent högre än förra året. Och Fritidsresor satte nyligen rekord i flest bokade vinterresor - under en vecka sålde de 10 000, fler än någonsin under samma tidsperiod.

Langkawi och barfotaö

Hos Apollo är de populäraste destinationerna Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa, Phuket och Sharm el Sheik. Men deras stora nyhet är Langkawi.

- Vi har direktflyg från Stockholm, så det tar bara 12 timmar i stället för det dubbla om man flyger reguljärt. Och det kan man kombinera med thailändska barfotaön Koh Lipe, på så sätt får man uppleva två olika länder, säger Åsa Johnsson, informatör på Apollo.

Dessutom har företaget förbättrat flygmöjligheterna till Mexiko, Dominikanska republiken och Kuba, dit det nu är kortare restider och fler direktflyg.

Satsar på Karibien

Vings storsatsning är Karibien, med åtta nya resmål: Curaçao, Jamaica, St Martin, mexikanska Isla Mujeres, Puerto Morelos och Akumal. Sammanlagt har resebyrån nu 16 resmål i Karibien. Bäst säljer Dominikanska republiken, dit har 7 av 10 resor redan gått åt. Överlag har bokningarna till Karibien ökat med hela 80 procent. Populärast där är Aruba, Mexiko och Kuba.

- Men jag vill också tipsa om Jamaica, säger Informationschefen Magdalena Öhrn. Andra nyheter hos Ving är Hawaii, Seychellerna och Kap Verde. Mest säljer Kanarieöarna, följt av Thailand och Egypten.

Mexiko säljer bäst

Dominikanska republiken är ett nytt resmål också hos Fritidsresor, liksom den lilla ön St Lucia, som man når från Barbados. De har dessutom resor till ännu en Kanarieö: natursköna La Palma.

- Vi lägger också till flera resor, till Mexiko har vi till exempel ökat med 300 procent på 3 år, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

Mexiko är också det bäst bokade resmålet, det har sålt hela 55 procent mer än förra året. Annars börjar resenärerna hitta tillbaka till Egypten. Över jul- och nyår är det fortfarande Thailand som är mest populärt.

Mer läsning

Annons