Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffsguider i telefonen

Att upptäcka det bästa i ett land blir naturligtvis lättare med
en guide. Nu finns en rad personer som kan agera ciceroner. Hitta
allt från lokalbor till reseproffs och Hello Kitty - i
telefonen.

Annons
Spårvagn i Istanbul. Se mer av städerna genom att hitta rätt guider.

Japan med Hello Kittys ögon

Gillar du Hello Kitty, den tecknade katten? Nu kan den populäre figuren bli din guide i Japan. Visit Japan har släppt en app där seriekaraktären berättar om olika platser i landet. Till varje plats har hon en passande outfit, i surforten Miyazaki är det till exempel en surfande katt som guidar. Förutom att få information om de olika platserna kan man ta foton med Hello Kitty i bakgrunden, och skicka Hello Kitty-vykort till vännerna i sociala forum som Facebook. Läs mer på www.visitjapanapp.jp

Reseproffsens personliga favoriter

De som arbetar med att resa samlar naturligtvis på sig en hel del tips under turerna ut i världen. SAS har bett kabinpersonalen och piloterna att välja ut sina favoriter. I SAS Crew Guide berättar de om sina personliga favoriter när det kommer till hotell, sevärdheter, shopping och restauranger. Appen är kostnadsfri och finns för Iphone och android. Läs mer här.

Lokalbornas egna tips

Handplockade tips från tvåhundra lokala experter och frilansskribenter, det är idén med appen Guidepals. De guidar till en rad städer, bland annat Barcelona, Havanna, Istanbul och Kuala Lumpur. Dessutom uppdateras tipsen regelbundet. Ett bra sätt att undvika de vanligaste turistfällorna.

Läs mer på: www.guidepal.com

Mer läsning

Annons