Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simma runt polcirkeln

Vill du tillbringa semestern i havet? Nu erbjuder ett företag
simresor till ett något kyligt resmål - Polcirkeln.

Annons
Vill du simma runt Lofoten? Nu finns resan.

De flesta tycker om att bada under sin semester. Men det finns resor där vattenvistelsen är huvudsaken, simresor. Senast ut som simdestination är polcirkeln, dit researrangören Coningham Rolls Swimming Holiday nu erbjuder resor. Varje dag är det tänkt att deltagarna ska simma fem kilometer, uppdelade i två grupper. Den utmanande turen går kring Lofotens öar i Norge.

Med på resan är säkerhetsteam i kanoter och kvalificerade simguider, som också ska lära ut den rätta tekniken till deltagarna. Men eftersom det inte direkt är Karibien man simmar i är våtdräkter ett måste, även om vattnet inte är så kallt som man kan tro. Det ligger på runt 14-16 grader.

Simma i floder och hav

Resan pågår från 8 till 14 september. Men den som hellre vistas i varmare vatten under semestern kan göra det simmandes. Samma företag ordnar också simresor till Italien. Andra företag som säljer simtrekk tar i stället med de sportiga deltagarna till Manhattans kust, floden Thames i Storbritannien, Thailand, Grekland eller Mexico. Läs mer på www.swimtrek.com och www.coningham-rolls.com.

Mer läsning

Annons