Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailand bortom stränderna

Thailand är fortfarande ett av de länder svenskar åker mest till
under vintern. Och det är inte bara stränderna som är värda ett
besök. Det finns andra sidor att upptäcka.

Annons
Prasat Phanom Rung är väl värt att besöka.

1. Shopping

I Thailand finns en mängd marknader och gatustånd, till exempel Chatuchak weekend market och flytande marknader som Ratchaburi, 100 kilometer sydväst om Bangkok. Men där har också börjat poppa upp mer exklusiva butiker. I somras öppnade Asiatique Riverfront, ett promenadstråk längs Chao Phrayafloden i Bangkok, med över tusen butiker. Thailand satsar nu också mer på inhemskt mode, kolla bland annat in Greyhound, Senada, Thea by Tara och Anr. I varuhuset Central world i Bangkok hittar man en hel våning med thailändska modedesigners. Läs mer på www.thaiasiatique.com och www.centralworld.co.th.

2. Småbyarna

I norra Thailand finns gott om mindre byar där man kan träffa folk från folkgrupperna Akha, Lisu, Hmong och Karen. Tillbringa en eller ett par dagar med lokalbefolkningen för att se hur thailändare utanför de upptrampade turiststigarna lever. Kanske kan du också kombinera det med en trekk, i till exempel Mae Hong Son, där trekkingen är lite tuffare men utsikten spektakulär.

3. Khmertempel

Till den nordöstra delen av Thailand, Isan, hittar långt ifrån alla turister. Men här finns en dold pärla: det magnifika templet Prasat Phanom Rung från Khmerperioden. Det är byggt på en slocknad vulkan och naturen runt omkring är storslagen. Hit går inga turistströmmar som till Angkor Wat i Kambodja, men det är väl värt ett besök.

Mer läsning

Annons