Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips: Bästa shoppingstäderna

Bästa modestäderna och finaste fynden. Nina Bogstedt, designchef
på Filippa K, berättar var i världen hon helst åker för att
shoppa.

Annons
New York är en favoritstad för shopping tycker Nina Bogstedt, chefsdesginer på Filippa K.

Vilka är dina tre favoritshoppingstäder?

- New York för modeshopping. Här finns allt. Alla de bästa europeiska märkena och många bra amerikanska. Här kan man lättare hitta udda plagg som inte alla har. En dag på Barney's är ett måste.

- Tokyo, här finns fantastiskt hantverk! Japanerna är så duktiga på att använda gamla tekniker men ge dem ett modernt utryck. Jag är speciellt förtjust i den japanska keramiken. Vackra rustika ytor och milda färger i enkla former.

- Köpenhamn för  inredning. Modernt och funktionellt. Jag går gärna till Hay på Ströget för fina kuddar och textilier och Paustian på Kalkbraenderilöbskaj där de har en inspirerande blandning av möbelformgivare.

I vilket land har du gjort ditt största fynd?

- Jag har en otroligt vacker och färgglad ullmatta som ligger i vår hall sedan några år tillbaka. Den köpte jag i Buenos Aires på en marknad för några hundralappar.

Var åker du helst när du är ledig?

- Varje sommar åker jag med min familj till Maremma, södra Toscana. Där bor vi på landet i 3 till 4 veckor och njuter av stillheten. Vi bor till vardags inne i stan och att komma dit till naturen är en helt underbar kontrast.

I slutet av augusti åker jag till New York också för inspiration till nästa kollektion.

TT Spektra

Nina Bogstedt, designchef på Filippa K

Mer läsning

Annons