Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang med tre anställda har försatts i konkurs

Colendis restaurang, belägen vid Tortuna Golfklubb, har försatts i konkurs vid Västmanlands tingsrätt.

Konkursen skedde på egen begäran. Bolagsföreträdare skriver i konkursansökan att restaurangen, med tre anställda, ansöker om konkurs på grund av obestånd. Ett obestånd som enligt restaurangens företrädare inte är tillfälligt.

Restaurangen har sedan tidigare upphört med lunchserveringen för säsongen och har tiden före konkursen endast tillhandahållit en begränsad à la cartemeny.

VLT söker konkursförvaltaren, advokat Rolf Hansen, för att utröna vad som händer med restaurangen.

Restaurangen arrenderar lokal av Tortuna Golfklubb, så restaurangens konkurs påverkar inte klubbens ekonomi eller klubbens verksamhet direkt, framhåller Tortuna GK:s ordförande Gösta Karlsson:

– Restaurangen arrenderar lokal av oss. Det är klart; en golfklubb utan restaurang är ju ingen riktig golfklubb, men det har gått så långt på säsongen att det inte är lika allvarligt som om de gått i konkurs mitt i sommaren.

Ett par tävlingar återstår dock ännu för säsongen på Tortuna GK, hur det blir med serveringen där återstår att se.

Gösta Karlsson och styrelsen hoppas kunna göra klart med nya arrendatorer till restaurangen inför säsongen 2018 så att golfare, förbipasserande och kringboende ska kunna ha en restaurang att gå till:

– Vi har förhoppningar om att kunna lösa det här till nästa år.