Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RFSL vill att banken ber om ursäkt

Henrik Andersson, ordförande i RFSL Västmanland, säger att fallet där ett Västeråspar nekades bolån av Swedbank och uppmanades fortsätta bo på olika orter helt klart visar på att banken via sin banktjänsteman har uppträtt både diskriminerande och oprofessionellt.

Annons

– Detta är ett bemötande vi inte kan acceptera! Vi står på tjejernas sida och hoppas att banken vidtar åtgärder för att ett liknande bemötande inte ska ske i framtiden, säger Henrik Andersson i ett pressmeddelande.

RFSL Västmanland tycker att Swedbanks kontorschef i Västerås ska be tjejerna offentligt om ursäkt. Förbundet vill även HBT-certifiera bankens personal för att de ska ”få en bredare och mer öppen attityd mot HBT-personer”. Något som förbundet menar skulle visa på att banken tar händelsen på största allvar och att något liknande inte händer igen.