Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredricson klara för London

Nu är det klart. Jens Fredricson och hästen Lunatic får åka till OS i London. Men om det blir som fjärde- eller femteekipage är ännu inte klart.

Annons
Klara för OS. Jens Fredricson och Lunatic.

På måndag ska förbundskaptenen Sylve Söderstrand ta ut den slutgiltiga OS-truppen i hästhoppning.

Men redan nu kan VLT avslöja att Strömsholms stallmästare Jens Fredricson och hans valack Lunatic har tagit en av de fem åtråvärdaplatserna, och kommer att få åka till London.

Inför fredagskvällens hoppningar i Aachen var det sagt att det lag som representerade Sverige i EM senast, alltså Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckerman och Angelica Augustsson, var garanterade var sin plats. Den femte platsen var det tre stycken Fredricson som var de främsta kandidaterna till, Jens Fredricson, hans bror Peder och svägerskan Lisen.

Men på fredagen hände två saker som gör att Fredricson nu kan vara säker på att få åka till OS.

För det första beslutade Sylve Söderstrand tillsammans med Angelica Augustsson och veterinärer att Augustssons häst Mic Mac inte är frisk nog att klara av ett OS.

För det andra försvann Peder Fredricsons chanser till en OS-plats när han på fredagen föll av sin häst Arctic Aurora Borealis under Nations Cup-hoppningarna i Aachen.

Med Peder Fredricson och Angelica Augustsson borta är det bara fem personer kvar, vilket är precis så många som OS-platserna är.

– Ja, det är klart att jag får åka dit nu. Men det är det enda, om det blir jag eller Lisen som blir reserv kommer vi inte att få veta förrän på måndag, säger Jens Fredricson.

Vad tror du själv, kommer du att få rida?

– Det känns som att det är hugget som stucket. Lisen har ridit jättebra hela våren och har en fantastisk häst, säger Jens Fredricson.

021-19 92 15

[email protected]

Annons