Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredricson närmare OS efter svenskt fiasko

Sverige kom sist i Nations Cup Top League på fredagen. Men Strömsholms Jens Fredricson imponerade.

Annons

Sverige hade inlett Nations Cup Top League, högstaligan inom internationell hästhoppning, med en tredjeplats och en sjundeplats.

På fredagen reds den tredje omgången i St Gallen, Schweiz.

Jens Fredricson på valacken Lunatic inledde laghoppningen för Sverige – och kunde inte gjort det bättre.

Strömsholmsryttaren red felfritt och snabbt och såg till att Sverige fick bästa möjliga start. När sedan hans bror Peder Fredricson också red felfritt såg Sverige ut att gå mot en ny topplacering.

Men de sista två ryttarna gjorde inte bra ifrån sig. Helena Persson fick 13 fel på Chamonix H, och Linda Heeds häst gjorde sig illa på framhoppningen och ekipaget tvingades avbryta. Sverige gick därmed från ledning till en sjätte plats och fick i andra omgången klara sig med tre ryttare.

Även där gjorde Jens Fredricson bra ifrån sig och gick runt på 4 fel. Sämre gick det för Peder Fredricson som fick 18 fel och Helena Persson som fick 13 nya fel.

Sverige slutade därmed sist i St Gallen och Jens Fredricson var besviken.

-Ja, det är klart att man blir det men det är tyvärr så här det är med laghoppning. Det krävs att alla rider bra för att man ska lyckas och i dag gick det inte, säger han.

Efter två fina insatser i Nations Cup har Fredricson i alla fall helt klart stärkt sina chanser till den femte OS-platsen.

-Det sägs ju så ja, men jag försöker att inte tänka så mycket på det där, säger han.

Mer läsning

Annons