Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville se Grand National

Det blev tysk dubbelseger när det 42:a svenska Grand National avgjordes på Österängen på söndagen.

Annons

Trots det ruggiga vädret var det många som tagit sig ut till Österängen och Strömsholm i går för att bevittna det 42:a Grand National i Sverige.

Huvudnumret för dagen var naturligtvis just det 4 500 meter långa steeplechaseloppet, Grand National, som gick över 16 fasta hinder.

Direkt efter start gick Strömsholmshästen Oranais och jockeyn Tobias Hellgren upp i täten tillsammans Apocal och dess jockey Christopher Roberts.

Ekipagen låg länge sida vid sida innan de båda tröttnade något och fjolårstvåan Alanco tog över ledningen och kunde till slut vinna, tätt följd av Gelon som också ägdes av tyska supertränaren Elfie Schnakenberg.

Schnakenberg, som även vunnit loppet tidigare med sin stjärnhäst Glückstag, var glad men lite förvånad.

– Jag trodde inte att det skulle gå hela vägen för det här var inte ett lopp som passade Alanco särskilt bra. Han är en häst som går mycket på fart och det här loppet gick lite långsammare och alla låg väldigt samlat, säger hon.

För Strömsholmstränaren Dennis Persson gick det så där. Amber Hill blev trea och Oranais fick bryta efter att jockeyn Tobias Hellgren ramlat ur sadeln.

– Tyvärr så märkte vi ju att Amber Hill inte riktigt har hunnit återhämta sig efter den halsinfektion han haft. Han Hade det här legat några veckor senare hade det kanske slutat helt annorlunda. Oranais hade maximal otur och fick mer eller mindre en häst i knät men det är så sporten är, säger Dennis Persson.

Annons