Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyreröd tia i SM

Strömsholmsryttaren satte nytt personbästa på finaldagen.

Annons

I fjol red Emilie Nyreröd sitt första senior-SM när det avgjordes på hennes hemmaplan Strömsholm, och blev tia. Under helgen var hon i Ericsberg utanför Katrineholm för att åter igen vara med och slåss om en fin placering i SM.

Efter ett kval som gått till historien som det tuffaste och bästa hittills i den svenska dressyrhistorien var hon på en 13:e plats efter GP-programmet och på söndagen var det dags för küren (fritt program till egen musik), ett område Emilie Nyreröd jobbade hårt med framför allt under fjolåret.

Och det hårda arbetet gav resultat. Nyreröd och hennes valack Miata genomförde ett riktigt bra kürprogram och belönades med hela 72,325 procent.

-Det kändes jättebra. I kvalet i fredags var han lite för het men i dag var han lugnare och gick jättefint. Så den poängen jag fick är ett personbästa, innan hade jag bara kommit upp i strax över 70 procent, säger Emilie Nyreröd.

Men den stenhårda konkurrensen inom svensk dressyr gjorde att hennes höga procent bara räckte till en niondeplats i kür och en tiondeplats totalt i SM, samma placering som i fjol.

-Det var otroligt hårt i år. Förra året hade jag mycket lägre procent än jag hade nu och ändå blir det samma placering så nivån var mycket högre nu. Det var många fina ekipage att titta på, säger Nyreröd.

Miata har hunnit fylla 15 år men fortsätter enligt Nyreröd att utvecklas hela tiden.

-Han börjar bli lite gammal men jag tycker att han bara bir bättre och bättre. Jag hoppas väl att han ska kunna gå på den här nivån i år och nästa år också, sedan är det mer tveksamt.

Hur ser det ut med hästar bakom honom?

-Jag har två sjuåringar jag tror mycket på men de behöver lite mer tid, två år till kanske.

Nästa utmaning för Emilie Nyreröd och Miata blir en fyrstjärnig tävling i Belgien om två veckor.

-Ja, jag fick precis frågan av förbundskaptenen (Bo Jenå) och det känns stort. Det sliter mycket på hästarna att åka iväg så jag har bara tänkt att tävla ungefär två gånger utomlands i år så det blir den här och förhoppningsvis en senare i sommar lite beroende på hur det går, säger Emilie Nyreröd.

Mer läsning

Annons