Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-brons till Strömsholm

Bronsmedaljör i två raka SM-tävlingar

Annons

. Strömsholms Niklas Jonsson och hans Caral var bara ett nedslag från SM-guldet i finalen i Borås.

Han var den av de placerade Strömsholmsryttarna som låg sämst till efter första dagen i SM.

Han red visserligen felfritt redan under torsdagen men en lite långsammare ritt gjorde att Niklas Jonsson och hans häst Caral var på sjunde plats inför finalen på fredagen. Där fortsatte han att rida bra men ekipaget fick ett nedslag i grundomgången vilket sedan följdes upp med en felfri och riktigt snabb omhoppning.

Resultatet hade räckt till guld om inte fenomenala guldvinnaren Emma Emanuelsson/Titan och tvåanLinda Heed/Lets Dance hade lyckats gå felfritt genom hela SM.

Därmed blev det ett brons till Niklas Jonsson, precis som vid utomhus-SM i somras.

För Marcus Westergren/Casa de la Marta Bay som var i ledningen efter torsdagen tog det tvärstopp i finalen. Ekipaget hittade inte alls rytmen utan fick tre nedslag och tog sig inte till omhoppningen utan hamnade till slut på en delad tolfteplats.

Stjärnryttaren Jens Fredricson och Lunatic som låg tvåa efter torsdagen fick precis som Niklas Jonsson ett nedslag i grundomgången på fredagen men valde sedan att avstå omhoppningen och slutade därmed åtta i SM.

Skästa RC:s Emma Kåbring på High Felipe hade ingen bra dag i Borås. Ekipaget fick 16 fel i grundomgången på fredagen och fick inte rida omhoppningen.

Mer läsning

Annons